Λαχταριστή και εύκολη αυτή η συνταγή για τούρτα σοκολατίνα θα σας εντυπωσιάσει, τόσο λόγω ευκολίας στο να την φτιάξετε, όσο και μετά όταν τη δοκιμάσετε. Είναι η πιο εύκολη τούρτα και θα την φτιάξετε με τα χεράκια σας για όλη την οικογένεια ή τους φίλους σας.



Υλικά για τούρτα σοκολατίνα

Για το παντεσπάνι

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 5 μεσαία αυγά
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού


Υλικά για το σιρόπι
  • 200 ml νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml κονιάκ (προαιρετικό)

Υλικά για το γκανάζ
  • 500 γρ ΙΟΝ PATISSERIE Κλασική κουβερτούρα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 50 γρ. μέλι

Συνταγή για τούρτα σοκολατίνα


Εκτέλεση για το γκανάζ

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι μέχρι να πάρουν μια βράση.
  • Έπειτα, κόβουμε την κουβερτούρα μας σε μικρά κομμάτια, την βάζουμε σε ένα μπολ και την περιχύνουμε με την κρέμα που έχει βράσει, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό γκανάζ.
  • Αμέσως μετά σκεπάζουμε το γκανάζ με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω του και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.


Εκτέλεση για το παντεσπάνι

  • Στο κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και φουσκώσουν καλά.
  • Έπειτα, πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και από πάνω ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα με τα αυγά μας, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κακάο και το ξύσμα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  • Αμέσως μετά, παίρνουμε 2 τσέρκια των 20 εκατοστών και ακουμπάμε το καθένα ξεχωριστά πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  • Έπειτα αγκαλιάζουμε εξωτερικά με το αλουμινόχαρτο το κάθε τσέρκι ώστε να τα κάνουμε σαν ταψάκια προσέχοντας να μην γυρίσει το αλουμινόχαρτο στο εσωτερικό τους και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Αφού έχουμε κλείσει καλά τα τσέρκια, μοιράζουμε ισόποσα μέσα σε αυτά το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην μεσαία σχάρα στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.


Εκτέλεση για το σιρόπι

  • Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.

Στήσιμο τούρτας

  • Αφού τα παντεσπάνια μας κρυώσουν, με ένα πριονωτό μαχαίρι τα κόβουμε οριζόντια στην μέση, ώστε να έχουμε στο σύνολο 4 ομοιόμορφα παντεσπάνια.
  • Έπειτα, παίρνουμε το ένα παντεσπάνι, το τοποθετούμε πάνω στο σκεύος που θέλουμε να έχουμε την τούρτα μας και με ένα πινελάκι το ραντίζουμε με λίγο σιρόπι.
  • Αμέσως μετά, απλώνουμε επάνω του το ένα τέταρτο περίπου από το γκανάζ μας και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία με το προηγούμενο. Ομοίως, συνεχίζουμε από πάνω και με τα υπόλοιπα παντεσπάνια.
  • Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με υλικό της επιλογής μας (κερασάκια γλασέ, ξηρούς καρπούς, τρούφα κλπ) και διατηρούμε στο ψυγείο.