Παγωτό με τυρί κρέμα
Καλοκαιρινή λιχουδιά
Εξαιρετική συνταγή για παγωτό με μαλακό τυρί κρέμα

Αυτό το παγωτό σπάνια θα το έχετε γευτεί, αλλά αποτελεί μια πολύ ωραία πρόταση για ένα δροσιστικό και αφράτο παγωτό. Το τυρί κρέμα είναι ένα μαλακό, συνήθως ήπιας γεύσης φρέσκο τυρί που παρασκευάζεται από γάλα και κρέμα γάλακτος. Δεν ωριμάζει φυσικά και προορίζεται για κατανάλωση φρέσκο. Είναι πιο συγκρίσιμο σε γεύση, υφή και μεθόδους παραγωγής με το μασκαρπόνε.
Υλικά για παγωτό τυρί κρέμα
- 300 γρ γάλα φρέσκο, πλήρες
- 100 γρ ζάχαρη λευκή, ψιλή
- 37 γρ γλυκόζη
- 453 γρ τυρί κρέμα
- 20 γρ χυμό λεμονιού
- 2 γρ φυσική βανίλια
- 40 γρ γάλα σε σκόνη
Συνταγή για παγωτό με τυρί κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη βανίλια και το γάλα σε σκόνη, μέχρι να έρθουν λίγο πριν το σημείο βρασμού.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μπλέντερ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τον χυμό λεμόνι.
- Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.