Με τη συνταγή αυτή θα φτιάξετε ένα καταπληκτικό και άκρως δροσιστικό παγωτό σορμπέ καρπούζι με λίγη ζάχαρη, χυμό λεμονιού και κανένα άλλο υλικό. Έτσι με τρία μόνο υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε την τέλεια λιχουδιά του Καλοκαιριού.


Υλικά για σορμπέ καρπούζι με λίγη ζάχαρη

  • 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Συνταγή για σορμπέ καρπούζι με λίγη ζάχαρη

  • Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια.
  • Ζυγίζουμε 200 γραμμάρια καρπούζι και το στύβουμε με το χέρι κρατώντας τον χυμό σε ένα μπώλ.
  • Ρίχνουμε τον χυμό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 - 2 λεπτά (από τη στιγμή που θα κοχλάσει το σιρόπι), για να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως, για περίπου 30 λεπτά.
  • Το αδειάζουμε στον κάδο του μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια καρπουζιού και τον χυμό λεμονιού.
  • Το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή και το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά.
  • Εναλλακτικά, το αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπώλ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά 20 - 25 λεπτά, αφρατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές.