Η γαριδομακαρονάδα είναι ίσως το πιο αγαπημένο φαγητό του Καλοκαιριού. Μια συνταγή για μια γαριδομακαρονάδα εύκολη με σάλτσα ντομάτας. Γίνεται με κατεψυγμένες γαρίδες, αποφλοιωμένες και προβρασμένες για ευκολία.



Υλικά για γαριδομακαρονάδα


  • 500 γρ. μακαρόνια (ολικής αν θέλουμε)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 400 γρ. ψιλοκομμένη αποφλοιωμένη ντομάτα
  • 250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για τη σάλτσα και επιπλέον 2 κ.σ. για το σερβίρισμα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Συνταγή για γαριδομακαρονάδα


Σε βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι για 3΄-4΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2΄. Σοτάρουμε και την πιπεριά και σβήνουμε με το ούζο.

Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον χυμό ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε για 20΄ να βράσει η σάλτσα και στη συνέχεια ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις κατεψυγμένες γαρίδες.
Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 1΄-2΄ λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10΄ μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες αλλά να μη σκληρύνουν. Διορθώνουμε στο αλάτι, αν χρειάζεται.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια όταν είναι ακόμα αρκετά al dente, και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό του στραγγίσματος.
Μόλις γίνουν οι γαρίδες, ρίχνουμε τα μακαρόνια και το 1 φλιτζάνι νερό στο βαθύ τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Notes
Cook’s Tip