Αν θέλετε να δροσιστείτε, αλλά ταυτόχρονα να απολαύσετε ένα σοκολατένιο ρόφημα, τότε φτιάξτε αυτή την κρύα σοκολάτα. Η συνταγή αυτή θέλει λίγα υλικά και προσφέρει στην παρέα μια γλυκιά αίσθηση καλοκαιριού.


Υλικά για κρύα σοκολάτα


500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
20 γρ. κακάο
125 γρ. κλασική κουβερτούρα
50 ml κρέμα γάλακτος 35%

Συνταγή για κρύα σοκολάτα



Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα με το κακάο και ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι το σημείο πριν να πάρει βράση.
Στη συνέχεια, σε μια κανάτα, βάζουμε την κουβερτούρα μας και περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα του γάλατος.
Περιμένουμε 1 λεπτό και αμέσως μετά ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα μας.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
Καλύπτουμε την κανάτα με μεμβράνη που εφάπτεται στο ρόφημα μας και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να παγώσει.
Γαρνίρουμε με σαντιγί.