Η φρέσκια τονοσαλάτα είναι μια εξαιρετική διατροφική επιλογή, έτοιμη σε λίγα λεπτά. Με τα υλικά που διαθέτει, προσφέρει ένα πλήρες γεύμα και είναι πολύ χορταστική και κατάλληλη για όλες τις ώρες, είτε στη μέση ως σαλάτα, είτε ώς κυρίως πιάτο.



Υλικά για τονοσαλάτα με μαγιονέζα και μουστάρδα



  • 250 γρ. τόνο, σε νερό
  • 2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα
  • ¼ μάτσο μαϊντανό
  • ¼ μάτσο άνηθο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 50 γρ. αγγουράκι πίκλα
  • 1 κ.σ. ζουμί από τις πίκλες
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, Dijon
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Συνταγή για τονοσαλάτα με μαγιονέζα και μουστάρδα


  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ζουμί από τις πίκλες.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το αγγουράκι πίκλα, το λεμόνι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  • Έπειτα προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, τον τόνο και το μείγμα της μαγιονέζας που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.