Οι κολοκυθοκεφτέδες, αυτό το πεντανόστιμο ορεκτικό είναι μια αγαπημένη συνταγή. Τους φτιάχνεις με παραδοσιακό τρόπο και μοσχοβολάει όλο το σπίτι! Πρόκειται για ια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες σε 25 λεπτά. Είκοσι λεπτά η προετοιμασία και 5 λεπτά το ψήσιμο.



Υλικά για νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες


  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκο αβγού
  • 120γρ. φέτα
  • 100γρ. γραβιέρα
  • 100γρ. μανούρι
  • 1 κ.σ άνηθο
  • 1 κ.σ μαϊντανό
  • 2 κ.σ δυόσμο
  • 2 κ.σ κρεμμύδι φρέσκο
  • 3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι


Συνταγή για νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες


  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια μας στον τρίφτη στο χοντρό.
  • Προσέχουμε όσο μπορούμε να μη βάζουμε τη σάρκα από το εσωτερικό γιατί μετά θα μας βγουν με πολλά υγρά οι κολοκυθοκεφτέδες, οπότε τρίβουμε το εξωτερικό, δεν θέλουμε πολλά σπόρια.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και βουτάμε για ένα λεπτό τα τριμμένα κολοκυθάκια.
  • Τα βγάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει παγωμένο νερό με παγάκια.
  • Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε πιο τραγανά τα τριμμένα κολοκύθια απ’ το να τα λιώσουμε βάζοντας αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το φρέσκο κρεμμύδι, τρίβουμε τα τυριά.
  • Σε ένα μπολ μεγάλο προσθέτουμε: τα μυρωδικά, το σοταρισμένο και κρεμμύδι, τα αβγά, τα τυριά, το φρέσκο κρεμμύδι, ξύσμα λεμόνι, τη φρυγανιά, το αλεύρι.
  • Στραγγίζουμε σε ένα τουλουπάνι ή λεπτή πετσέτα τα τριμμένα κολοκυθιά να βγάλουν όλα τα υγρά τους και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Έπειτα πλάθουμε τους κεφτέδες, τους περνάμε από λίγο αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.