Χταποδάκι ξυδάτο: Ένας καταπληκτικός ουζο-τσιπουρο-μεζές
Καλοκαιρινό έδεσμα
Πως θα φτιάξετε εύκολα το χταποδάκι ξυδάτο

Αυτό το Καλοκαίρι αφεθείτε στις πεντανόστιμες και πολύ λαχταριστές γεύσεις της θάλασσας. Το ξυδάτο χταποδάκι είναι ένας καταπληκτικός ουζο-τσιπουρο-μεζές στο ψυγείο μας έτοιμος για κατανάλωση ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Υλικά για χταποδάκι ξυδάτο
- 1 χταπόδι μεσαίου μεγέθους (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι μικρό
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.σ. μαραθόσπορο
- 2 κ.σ. μέλι
- Καυτερή πιπεριά (όση θέλετε)
- 1 ποτήρι ξύδι από σταφύλια (καλής ποιότητας)
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Συνταγή για χταποδάκι ξυδάτο
- Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε τα μάτια, το εσωτερικό της κουκούλας και το δόντι. Πλένουμε πολύ καλά με νερό.
- Το βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά με ένα ποτήρι νερό και λίγο αλάτι.
- Κόβουμε το χταπόδι σε κομματάκια (μέγεθος ενός μεζέ).
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα γυάλινο βάζο το χταπόδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Σφραγίζουμε καλά και αναδεύουμε μερικές φορές.
- Μετά από μερικές ώρες το χταποδάκι έχει πάρει όλα τα αρώματα και είναι έτοιμο για κατανάλωση.
- Διατηρείται στο ψυγείο περίπου για ένα μήνα.
- Προσοχή τρίβουμε τις βεντούζες για να φύγει η άμμος.
- Μην παραβράσετε το χταπόδι, αν και σφίγγει όταν κρυώσει είναι καλύτερα να μην είναι πολύ μαλακό.