Η μους σοκολάτας είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι που θα σας λύσει τα χέρια αν θέλετε να φτιάξετε κάτι με τα χεράκια σας. Θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά και ένα ακόμα, την τριμμένη σοκολάτα (ή κακάο) για την επικάλυψη.


Υλικά για μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη με γιαούρτι 


  • 500 γρ. σοκολάτα bitter χωρίς ζάχαρη 
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 500 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό
  • τριμμένη σοκολάτα και κακάο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


Συνταγή για μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη με γιαούρτι 



  • Για τη μους ξεκινάμε τεμαχίζοντας τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ως εξής: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και στερεώνουμε στο χείλος της ένα μεταλλικό ή γυάλινο πυρίμαχο μπολ στο οποίο ρίχνουμε τη σοκολάτα.
  • Όση ώρα λιώνει, την ανακατεύουμε για να μην καεί.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα με μια μαρίζ.
  • Χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα το γιαούρτι σε ένα μπολ με σύρμα χειρός ώστε να γίνει σαν κρέμα και να γυαλίσει και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας καλά.
  • Μοιράζουμε σε 8-10 ποτηράκια ή μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και να κρυώσει (3-4 ώρες).
  • Αν θέλουμε, σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και σκόνη κακάο.