Αν θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο γλυκό και αν έχετε πορτοκάλια στο σπίτι, πέρα από ένα φρεσκοστυμμένο χυμό, είναι ευκαιρία να φτιάξετε μια πανεύκολη κρέμα. Θα χρειαστείτε μόνο δύο υλικά, τον χυμό πορτοκαλιού και σιμιγδάλι ψιλό.



Υλικά για κρέμα πορτοκαλιού


  • 400 ml χυμό πορτοκαλιού (1 φλιτζάνι + ½ φλιτζάνι + 3 κ.σ.)
  • 40 γρ. σιμιγδάλι πολύ ψιλό (1/4 φλ.)


Συνταγή για κρέμα πορτοκαλιού


  • Κόβετε τα πορτοκάλια και τα στύβετε.
  • Σουρώνετε το χυμό και τον βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά με τον αναδευτήρα.
  • Μόλις το μείγμα πήξει αρκετά, τοποθετείτε το σκεύος σε ένα μεγαλύτερο που έχετε βάλει κρύο νερό και παγάκια.
  • Το αφήνετε για λίγο και στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα με το μίξερ.
  • Αν τα πορτοκάλια δεν είναι γλυκά, πιθανόν η κρέμα να είναι ξινή και να χρειαστεί να προσθέσετε λίγη ζάχαρη, αυτό όμως είναι προαιρετικό).