Λαχταριστό φαγητό, η χοιρινή τηγανιά, είναι μια επιλογή για όμορφα τραπέζια με φίλους και την οικογένεια σας. Η γεύση του απογειώνεται με τις πιπεριές και το λευκό κρασί. Θα το απολαύσετε με πιλάφι, γιαούρτι και χωριάτικη σαλάτα. 


Υλικά για χοιρινή τηγανιά με πιπεριές


  • 700 γρ. ψαρονέφρι, σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
  • 2 κρεμμύδια ξερά, σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 πιπεριές, κατά προτίμηση κέρατο, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ή φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα ή 1½ κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Συνταγή για χοιρινή τηγανιά με πιπεριές


  • Ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το καρότο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά χωρίς να λιώσουν.
  • Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  • «Σβήνουμε» με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά, ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά με αφράτο πιλάφι, γιαούρτι και ντοματοσαλάτα με βασιλικό.