Συνταγή για χειροποίητο κεμπάπ
Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά κεμπάπ
Η πιο εύκολη συνταγή για νόστιμο, σπιτικό κεμπάπ

Αυτή η συνταγή για χειροποίητο, σπιτικό κεμπάπ έχει ότι χρειάζεται να ξέρεις για να ετοιμάσεις το λαχταριστό, αγαπημένο πιάτο από την Ανατολή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά για χειροποίητο κεμπάπ
- 1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 7-8 κλωνιά μαιντανό
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1κ.γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση
- λίγο νερό
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ (τα κάνει αφράτα)
- Αλάτι και πιπέρι
Συνταγή για χειροποίητο κεμπάπ
- Τοποθετείτε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνετε.
- Λίγο λίγο ρίχνετε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.
- Ζυμώνετε για 8΄-10΄ συνεχώς.
- Ύστερα σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
- Έχετε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνετε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.
- Μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα