Αυτή η συνταγή για χειροποίητο, σπιτικό κεμπάπ έχει ότι χρειάζεται να ξέρεις για να ετοιμάσεις το λαχταριστό, αγαπημένο πιάτο από την Ανατολή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.


Υλικά για χειροποίητο κεμπάπ


  • 1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 7-8 κλωνιά μαιντανό
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση
  • λίγο νερό
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ (τα κάνει αφράτα)
  • Αλάτι και πιπέρι

Συνταγή για χειροποίητο κεμπάπ


  • Τοποθετείτε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνετε.
  • Λίγο λίγο ρίχνετε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.
  • Ζυμώνετε για 8΄-10΄ συνεχώς.
  • Ύστερα σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
  • Έχετε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνετε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.
  • Μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα