Δροσερή πατατοσαλάτα με αβοκάντο και γιαούρτι
Εύκολη συνταγή
Πως θα φτιάξετε με εύκολο τρόπο μια υπέροχη πατατοσαλάτα με αβοκάντο και γιαούρτι

Μια πατατοσαλάτα με αβοκάντο και σως γιαουρτιού αποτελεί μια χορταστική πρόταση για όλες τις ώρες. Τη σαλάτα αυτή μπορείτε να την σερβίρετε ως ορεκτικό στο τραπέζι σας, αλλά ταιριάζει και ως κυρίως πιάτο αν θέλετε να απολαύσετε ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό.
Για την σαλάτα
Για το dressing
Υλικά για πατατοσαλάτα με αβοκάντο και γιαούρτι
Για την σαλάτα
- 1,5 kg baby πατάτες κομμένες στα τέσσερα
- 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 μικρό ξερό κρεμμύδο ψιλοκομμένο
- 6 βραστά αυγά ψιλοκομμένα
- 2 ώριμα αβοκάντο ψιλοκομμένα
- 4 φέτες μπέικον ψημένες ψιλοκομμένες
Για το dressing
- 1 φλ. μαγιονέζα
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 2 κ. σούπας μηλίτης
- 1 κ. σούπας μουστάρδα dijon
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
Συνταγή για πατατοσαλάτα με αβοκάντο και γιαούρτι
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες με την φλούδα τους για περίπου οκτώ λεπτά.
- Σούρωσε τις πατάτες καλά και άφησέ τες να στεγνώσουν και να κρυώσουν ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το σέλερι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τα αυγά, τα αβοκάντο και το μπέικον.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την μαγιονέζα με το γιαούρτι, τον μηλίτη, την μουστάρδα, την σκόνη σκόρδου, αλατοπίπερο και την πάπρικα.
- Ρίξε τις πατάτες στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε προσεκτικά.
- Περίχυσε την σαλάτα με το dressing και ανακάτεψε με προσοχή, ώστε να απλωθεί παντού.
- Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να “δέσουν” τα υλικά και να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Σέρβιρε την σαλάτα κρύα με έξτρα καπνιστή πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.