Αν θέλετε να φτιάξετε τον καλύτερο κορμό με λευκή σοκολάτα που έχει γίνει ποτέ και με τον πιο γρήγορο τρόπο, ακολουθείστε αυτή τη συνταγή. Θα ξεκινήσετε με το ζαχαρούχο γάλα και στη συνέχεια θα βάλετε το βούτυρο να λιώσει. Μετά η συνταγή παίρνει το δρόμο της δημιουργώντας το πιο νόστιμο μωσαϊκό.



Υλικά για λευκό μωσαϊκό με ζαχαρούχο γάλα


  • 500 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 120 γρ. βούτυρο φρέσκο τύπου Ολλανδίας
  • 450 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 1κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ κράνμπερι (cranberry) αφυδατωμένα κομμένα στην μέση
  • 100 γρ. Κασίους
  • 70 γρ. ινδοκάρυδο
  • 70 γρ βερίκοκα αφυδατωμένα
  • 500 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ


Συνταγή για λευκό μωσαϊκό με ζαχαρούχο


  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα (ψιλοκομμένη), ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα κράνμπερι κομμένα στην μέση, τα Κασίους, το ινδοκάρυδο, τα βερίκοκα κομμένα στη μέση και τέλος σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  • Προσθέτουμε και το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό, γυρνώντας τις άκρες σαν καραμέλα.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη από έξω και ρολάρουμε στον πάγκο για να πάρει κυλινδρικό σχήμα.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει, όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε την μεμβράνη και τη λαδόκολλα, κόβουμε σε κάθετες φέτες και το σερβίρουμε.