Η τάρτα ροδάκινο με μπισκοτένια ζύμη είναι ένα άκρως καλοκαιρινό γλυκό με μπισκοτένια γεύση και δροσιστικό πολύ. Θα χρειαστείτε μπισκότα, βούτυρο, πολλά ροδάκινα, κρέμα γάλακτος και τυρί κρέμα για να φτιάξετε το πιο απολαυστικό γλυκό.


Υλικά για τάρτα ροδάκινο



  • 400 γρ θρυμματισμένα μπισκότα
  • 120 γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 κουτ. αλάτι
  • 600 γρ ώριμα φρέσκα ροδάκινα
  • 180 γρ κονσέρβα ροδάκινο κομπόστα
  • 2 κ.τ.γ κορν φλαουρ
  • 300 ml κρεμά γάλακτος
  • 450 γρ τυρί κρέμα
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Συνταγή για τάρτα ροδάκινο



Για τη ζύμη 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175ο C
  • Ανακατέψτε μαζί τα θρυμματισμένα Digestives, το λιωμένο βούτυρο,σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν.
  • Πιέστε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο ενός ταψιού 30 Χ 25 εκατοστά
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να ροδίσουν οι άκρες της, για 10 με 12 λεπτά.
  • Μεταφέρετε το ταψί σε μια σχάρα. αφήστε την βάση να κρυώσει εντελώς, περίπου 45 λεπτά.


Για την γέμιση

  • Όσο κρυώνει η βάση, ανακατεύουμε μαζί τα ροδάκινα, τα ροδάκινα κονσέρβα πολτοποιημένα σε ένα μούλτι, το κορν φλαουρ και την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα.
  • Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ροδάκινα να μαλακώσουν και το μείγμα να πήξει και να πάρει την υφή της μαρμελάδας, περίπου για 20 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 λεπτά.



Για την στρώση τυριού

  • Όσο κρυώνει το μείγμα ροδάκινου, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεσαίο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, περίπου 1 λεπτό.
  • Αφήνουμε τη σαντιγί στην άκρη.
  • Χτυπήστε το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέστε άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Χτυπήστε μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά.
  • Διπλώστε τη μισή σαντιγί στο μείγμα τυριού χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Επαναλάβετε με την υπόλοιπη σαντιγί.
  • Απλώσετε το πάνω από την κρουστά του μπισκότου.
  • Προσθέσετε ομοιόμορφα το κρυωμένο μείγμα ροδάκινου πάνω από το μείγμα του τυριού κρέμα.
  • Ψύξτε το, σκεπασμένο με μεμβράνη, για 2 ώρες.
  • Κόβουμε ομοιόμορφα σε 10 τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Αν θέλεις το πασπαλίζεις με λίγο καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου και το γαρνίρεις με μια τούφα δυόσμο