Οι πιπεριές γεμιστές με φέτα είναι η απόλυτη καλοκαιρινή νοστιμιά. Είναι ένα από τα πιο λαχταριστά και απλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Μπορείς να πειραματιστείς με τη γέμιση, τα βότανα και τα συνοδευτικά και να φτιάξεις ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει χωρίς κόπο.


Υλικά για πιπεριές γεμιστές με φέτα

  • 6 πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
  • 500 γρ τυρί φέτα
  • 100 γρ γραβιέρα
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 100 γρ τυρί κρέμα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Δυόσμος
  • Μαϊντανός
  • Βαλσάμικο ξύδι

Συνταγή για πιπεριές γεμιστές με φέτα


  • Σε ένα μπολ βάζουμε την φέτα σπασμένη με τα χέρια,και τα υπόλοιπα τυριά και το γιαούρτι προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Αν θέλουμε ψιλοκόβουμε και τομάτα και πιπεριές πράσινες και σκόρδο.
  • Ανοίγουμε τις πιπεριές απ το κοτσάνι κρατώντας το πάνω και στη συνέχεια χαράζουμε προς τα κάτω κάθετα ώστε να κάνουμε μια εσοχή για να τις γεμίσουμε.
  • Ανοίγουμε τις πιπεριές γεμίζουμε με τα υλικά και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Βγάζουμε απ τον φούρνο και βάζουμε βαλσάμικο από πάνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό.