Εύκολη συνταγή για πάστα σοκολατίνα
Καλοκαιρινό έδεσμα
Μια υπέροχη συνταγή για το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα

Η πάστα σοκολάτα είναι ένα αγαπημένο γλυκό που βασίζεται στη σοκολάτα και μπορεί να ικανοποίησει ακόμα και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο σας. Θα φτιάξετε αρχικά το παντεσπάνι και μετά την υπέροχη κρέμα και τέλος το γλάσο.
Για το παντεσπάνι
Για την κρέμα
Για το γλάσο
Υλικά για πάστα σοκολατίνα
Για το παντεσπάνι
- 4 αυγά
- 120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 μλ γάλα
- 80 γρ ζάχαρη
- 2 κτσ Κακάο
- 2 βανίλιες
- 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
- 80 γρ βούτυρο
Για την κρέμα
- 600 γρ κρέμα γάλακτος 35%
- 350 γρ Κουβερτούρα 65% κακάο ή 5κ.τ.σ πραλίνα
Για το γλάσο
- 200 γρ Κουβερτούρα 65% κακάο
- 200 μλ κρέμα γάλακτος
- 30 γρ βούτυρο
- 100 γρ Κουβερτούρα σοκολάτα λευκή