Για να μην νομίζετε ότι για να φτιάξετε σπιτικό παγωτό, χρειάζεστε οπωσδήποτε παγωτομηχανή, σας προτείνουμε να κάνετε αυτή τη συνταγή και θα δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε νόστιμο, πανεύκολο σπιτικό παγωτό με Oreo cookies που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.


Υλικά για παγωτό oreo 


  • 1 κουτί φυτική κρέμα (250γρ.)
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 300γρ. γάλα εβαπορέ
  • 3 πακέτα μπισκότα Oreo double
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Συνταγή για παγωτό oreo 

  • Βάζουμε τη φυτική κρέμα, το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα για 1 ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν.
  • Βάζουμε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
  • Αφαιρούμε τη γέμιση από τα Oreo Double σε ένα μπολάκι και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει και να γίνει κρέμα.
  • Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα σακουλάκι και τα σπάμε με ένα βαρύ αντικείμενο.
  • Βάζουμε τη φυτική κρέμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, τη λιωμένη γέμιση, τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τον κάδο του μίξερ στην κατάψυξη και μετά από 1 ώρα το βγάζουμε και ανακατεύουμε πάλι για λίγο με το μίξερ, ώστε να αφρατέψει.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα μας σε μπολ σερβιρίσματος που θέλουμε και βάζουμε ξανά το παγωτό στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
  • Σερβίρουμε σε χωνάκι, σε μπάλες ή ακόμα και σε σαντουιτσάκια.