Πίτα με σπανάκι και φέτα χωρίς φύλλο
Εύκολη συνταγή
Μια υπέροχη ιδέα για ορεκτικό είναι μια πίτα με σπανάκι και φέτα χωρίς φύλλο

Αυτή η πίτα με σπανάκι και φέτα χωρίς φύλλο είναι πανεύκολη και γίνεται σε πολύ λίγο χρόνο. Θα χρειατείτε όλα τα γνωστά υλικά της κλασικής σπανακόπιτας, αλλά δεν θα βάλετε φύλλο. Η νοστιμιά της θα είναι ίδια ή ίσως και κάποια επίπεδα μεγαλύτερη!
Υλικά για πίτα με σπανάκι και φέτα
- Λίγο λάδι για το τηγάνι
- 1 μπωλ σπανάκι
- 100 γρ κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι (όσο θέλετε)
- 1 κοφτό κ.γλ σκόρδο σκόνη
- 150 ml λάδι
- 400 ml νερό
- 3 κ. σ ρίγανη
- 4 μεγάλα αυγά
- 600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ φέτα
- Σουσάμι
Συνταγή για πίτα με σπανάκι και φέτα
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα να προθερμαθεί.
- Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα για 40’ περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο λάδι και προσθέτουμε το κατεψυγμένο σπανάκι, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο αλάτι.
- Σοτάρουμε για 6-7 λεπτά να πέσει ο όγκος και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το νερό, την ρίγανη, το σκόρδο, το πιπέρι και τα αυγά.
- Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τα σοταρισμένα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και τελειώνουμε τρίβοντας την φέτα πάνω από το μείγμα.
- Ρίχνουμε ένα ανακάτεμα να πάει παντού.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και αφού βγάλουμε αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.