Αυτή η πίτα με σπανάκι και φέτα χωρίς φύλλο είναι πανεύκολη και γίνεται σε πολύ λίγο χρόνο. Θα χρειατείτε όλα τα γνωστά υλικά της κλασικής σπανακόπιτας, αλλά δεν θα βάλετε φύλλο. Η νοστιμιά της θα είναι ίδια ή ίσως και κάποια επίπεδα μεγαλύτερη!


Υλικά για πίτα με σπανάκι και φέτα 


  • Λίγο λάδι για το τηγάνι

  • 1 μπωλ σπανάκι
  • 100 γρ κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

  • Αλάτι και πιπέρι (όσο θέλετε)

  • 1 κοφτό κ.γλ σκόρδο σκόνη

  • 150 ml λάδι

  • 400 ml νερό

  • 3 κ. σ ρίγανη

  • 4 μεγάλα αυγά

  • 600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 300 γρ φέτα

  • Σουσάμι





Συνταγή για πίτα με σπανάκι και φέτα 


  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα να προθερμαθεί.
  • Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα για 40’ περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο λάδι και προσθέτουμε το κατεψυγμένο σπανάκι, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο αλάτι.
  • Σοτάρουμε για 6-7 λεπτά να πέσει ο όγκος και να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το νερό, την ρίγανη, το σκόρδο, το πιπέρι και τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  • Προσθέτουμε το αλεύρι και τα σοταρισμένα υλικά.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και τελειώνουμε τρίβοντας την φέτα πάνω από το μείγμα.
  • Ρίχνουμε ένα ανακάτεμα να πάει παντού.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και αφού βγάλουμε αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.