Το σνίτσελ αλα κρεμ με μανιτάρια είναι η πιο ωραία συνταγή για ένα τραγανό αλλά παράλληλα απολαυστικό και λαχταριστό χοιρινό με παχύρευστη σάλτσα αλα κρεμ με μανιτάρια! Η συνταγή αυτή είναι απολαυστική.



Υλικά για σνίτσελ αλά κρεμ με μανιτάρια


  • 600 γρ χοιρινό από μπούτι σε λεπτές φέτες (περασμένο από την μηχανή του σνίτσελ)
  • 4 Αυγά
  • 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ φρυγανιά η Πάνκο
  • 500 ml καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Συνταγή για σνίτσελ αλά κρεμ με μανιτάρια


  • Ζητάμε από τον χασάπη μας χοιρινά σνίτσελ περασμένα από την μηχανή του σνίτσελ από μπούτι αν θέλουμε να τα κάνουμε την ίδια μέρα, αλλιώς παίρνουμε μπούτι εμείς και το κόβουμε σε φέτες και χτυπάμε με ένα σφυράκι ή τη βοήθεια του μπάτη.
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο τα αυγά που τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα και στο άλλο το Πάνκο ή το τριμμένο ψωμί.
  • Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια από το αλεύρι, έπειτα από τα αυγά και τέλος από το ψωμί.
  • Κάνουμε όλα τα κομμάτια και τα ακουμπάμε σε ένα πιάτο.
  • Ζεσταίνουμε το καλαμποκελαιο σε ένα βαθύ τηγάνι στους 170ο C.
  • Καλό είναι να βάλουμε τα σνίτσελ για 15 λεπτά στην κατάψυξη, αυτό μας κάνει ακόμα πιο τραγανό το αποτέλεσμα.
  • Τηγανίζουμε από 1,5 – 2 λεπτά στην κάθε πλευρά και μετά βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.
  • Αλατίζουμε πάντα μετά το τηγάνισμα