Δροσερό, ελαφρύ και πανεύκολο παγωτό γιαούρτι που φτιάχνεται στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή με συνταγή του Πέτρου Συρίγου! Η κρέμα γάλακτος του δίνει βελούδινη υφή ενώ τα φρέσκα φρούτα ή γλυκό του κουταλιού απογειώνουν τη γεύση.


Υλικά για το πιο αφράτο παγωτό γιαούρτι

  • 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
Για το σιρόπι
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 2 κ.σ. μέλι


Εκτέλεση βήμα-βήμα

  1. Προετοιμασία: Βάλτε στην κατάψυξη το μπολ που θα χρησιμοποιήσετε για το παγωτό για τουλάχιστον 4 ώρες πριν.
  2. Σιρόπι: Ζεστάνετε το γάλα και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει, προσθέστε το μέλι. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς στην κατάψυξη.
  3. Σαντιγί: Χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέστε σταδιακά το στραγγιστό γιαούρτι και τέλος το κρύο σιρόπι, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Κατάψυξη: Βάλτε το παγωτό γιαούρτι σε δοχείο, σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Ανά 3 ώρες χτυπήστε το μείγμα με το σύρμα για να γίνει πιο αφράτο – συνολικά 2 φορές.

Μυστικό για τέλεια υφή!

Πριν το σερβίρετε, χτυπήστε για 1 λεπτό τις μπάλες παγωτού στο μίξερ για extra κρεμώδη υφή. Σερβίρετε με γλυκό του κουταλιού, φρέσκα φρούτα ή τρουφάκια σοκολάτας.