Σπιτικό παγωτό γιαούρτι χωρίς παγωτομηχανή - Η πιο εύκολη και αφράτη συνταγή
Με τέλεια υφή
Φτιάξε το πιο αφράτο και δροσερό παγωτό γιαούρτι στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή. Πανεύκολη συνταγή με κρέμα γάλακτος για βελούδινη υφή και λαχταριστή γεύση.

Δροσερό, ελαφρύ και πανεύκολο παγωτό γιαούρτι που φτιάχνεται στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή με συνταγή του Πέτρου Συρίγου! Η κρέμα γάλακτος του δίνει βελούδινη υφή ενώ τα φρέσκα φρούτα ή γλυκό του κουταλιού απογειώνουν τη γεύση.
Υλικά για το πιο αφράτο παγωτό γιαούρτι
- 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 150 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 230 γρ. ζάχαρη
- 100 ml γάλα πλήρες
- 2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση βήμα-βήμα
- Προετοιμασία: Βάλτε στην κατάψυξη το μπολ που θα χρησιμοποιήσετε για το παγωτό για τουλάχιστον 4 ώρες πριν.
- Σιρόπι: Ζεστάνετε το γάλα και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει, προσθέστε το μέλι. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς στην κατάψυξη.
- Σαντιγί: Χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέστε σταδιακά το στραγγιστό γιαούρτι και τέλος το κρύο σιρόπι, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κατάψυξη: Βάλτε το παγωτό γιαούρτι σε δοχείο, σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Ανά 3 ώρες χτυπήστε το μείγμα με το σύρμα για να γίνει πιο αφράτο – συνολικά 2 φορές.