Ένας σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα πορτοκαλιού είναι ότι χρειάζεστε για το επιδόρπιο ενός ωραίου γεύματος. Το γλυκό αυτό γίνεται σοκολατένιο αν του προσθέσετε λιωμένη κουβερτούρα, ενώ με θρυμματισμένα καρύδια φτάνει η νοστιμιά στο απόγειο της.




Υλικά για σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα

  • 300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 300 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 400 ml νερό
  • 180 γρ. κουβερτούρα
  • 80 γρ. καρύδια


Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα



  • Προετοιμάζουμε τα υλικά.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, στύβουμε το χυμό πορτοκαλιού και θρυμματίζουμε τα καρύδια.
  • Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το χοντρό σιμιγδάλι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει χρυσαφί, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια σταδιακά ρίχνουμε το χυμό και το νερό.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς για να ενσωματωθούν τα υγρά στο μείγμα και να πήξει ο χαλβάς.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τα καρύδια.
  • Ανακατεύουμε για να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τον χαλβά σε ατομικά φορμάκια ή σε στρογγυλή φόρμα περίπου 22 εκατοστών.
  • Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε.