Με χυμο πορτοκαλιού, κανέλα και σταφίδες φτιάχνουμε την πιο νόστιμη και άκρως παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 υλικά, καθώς η παράδοση θέλει το νηστίσιμο αυτό γλυκό να περιέχει μονό αριθμό συστατικών. Έτσι συνηθίζεται να το φτιάξουμε είτε με 7, είτε με 9, είτε με 11 υλικά. Εδώ παρουσιάζουμε την συνταγή των εφτά υλικών.


Υλικά για φανουρόπιτα με 7 υλικά


  • 160 γρ. ηλιέλαιο
  • 160 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές


Συνταγή για φανουρόπιτα με 7 υλικά


  • Για τη φανουρόπιτα με 7 συστατικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ.
  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε καλά με το χέρι και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Ψήνουμε την πίτα για 45 - 50 λεπτά.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε.