Αυτές οι γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα έχουν φτιαχτεί για εσένα και για την παρέα σου! Πρόκειται για ένα υπέροχο πιάτο για ιδιαίτερα τραπέζια που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στην κουζίνα σου. Θα χρειαστείς γλυκιά πάπρικα, πιπεριές, ανανά και μερικά ακόμα υλικά.


Υλικά για γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα

Για τις γαρίδες

1 Πακέτο γαρίδες Jinga 
1/2κ.γ γλυκιά πάπρικα
2κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
2 μετρίου μεγέθους καρότα
1 πιπεριά πράσινη κέρατο
1 πιπεριά Φλωρίνης
4 φέτες ανανά κονσέρβας (χωρίς ζάχαρη) ή φρέσκος ανανάς κομμένος σε ροδέλες
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
2κ.σ. χυμός ανανά (που έχουμε κρατήσει από την κονσέρβα) ή νερό
1 γεμάτο κουτάλι της σούπας κόρν φλάουρ


Για τη γλυκόξινη σάλτσα

160γρ. μέλι
70ml λευκό ξίδι ή μηλόξιδο
½ κ.σ σάλτσα σόγιας
2κ.σ. πελτέ ντομάτας
40ml χυμός πορτοκαλιού
20ml χυμός λεμονιού



Συνταγή για γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα



  • Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
  • Τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη γλυκιά πάπρικα, τις ανακατεύουμε καλά και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη γλυκόξινη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε σε ροδέλες το καρότο.
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές, στραγγίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε και αυτόν σε μικρότερα κομμάτια.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε φρέσκο ανανά, είτε ανανά σε κονσέρβα.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καρότο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ανανά τον προσθέτουμε και αυτόν σε αυτό το στάδιο, διαφορετικά τον αφήνουμε στην άκρη μαζί με τις γαρίδες.
  • Μόλις μαραθούν τα λαχανικά, προσθέτουμε τη γλυκόξινη σάλτσα και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα λαχανικά.
  • Βράζουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε καλά το χυμό ανανά μαζί με το κόρν φλάουρ.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα τις γαρίδες, τον ανανά και το μείγμα με το κόρν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τις γλυκόξινες γαρίδες με ρύζι της επιλογής μας.