Σαλάτα με σταφύλι και φέτα
Με βαλσάμικο, γιαούρτι και μουστάρδα
Νόστιμη σαλάτα με σταφύλι και φέτα με μαρούλι, βαλσάμικο, γιαούρτι και μουστάρδα

Όπου μπάινει το εθνικό μας τυρί, η φέτα, το φαγητό ή κάποια σαλάτα γίνονται ανάρπαστα. Το υπέροχο αυτό ελληνικό τυρί συνδυάζεται μοναδικά με το αγαπημένο φθινοπωρινό φρούτο, το σταφύλι, σε μια σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί και ως ελαφρύ γεύμα.
Για τη βινεγκρέτ
Βινεγκρέτ
Σαλάτα
Υλικά για σαλάτα με σταφύλι και φέτα
- 2 γαλλικές σαλάτες ή 1 μαρούλι, χοντροκομμένα
- 1 λόλα πράσινη, χοντροκομμένη
- 1 λόλα κόκκινη, χοντροκομμένη
- 1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, περασμένο από ψιλό τρίφτη
- 1 τσαμπί σταφύλι, χωρισμένο στις ρώγες του (χωρίς κουκούτσια)
- 200 γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
Για τη βινεγκρέτ
- 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι της αρεσκείας μας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για σαλάτα με σταφύλι και φέτα
Βινεγκρέτ
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι. Αφήνουμε τη σάλτσα κατά μέρος.
Σαλάτα
- Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα σαλατικά με το τριμμένο καρότο και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος.
- Σκορπίζουμε πάνω τους τις ρώγες του σταφυλιού και τα κυβάκια φέτας.
- Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή σταρένια παξιμάδια.