Ελαφριά καρμπονάρα με γιαούρτι
Λαχταριστό πιάτο
Η καρμπονάρα με γιαούρτι είναι μια υπέροχη επιλογή για ένα πλούσιο γεύμα μεσημεριανό ή βραδινό

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πλούσιο γεύμα για το μεσημεριανό ή για το βραδινό σας, βάλτε να φτιάξετε μια ελαφριά καρμπονάρα με γιαούρτι που θα σας δροσίσει ιδιαίτερα. Θα χρειαστείτε μπέικον, σκόρδο και θυμάρι που θα συμβάλλουν σε ένα πολύ νόστιμο πιάτο.
Υλικά για καρμπονάρα με γιαούρτι
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 120 γρ. μπέικον γαλοπούλας σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
- 350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 100 ml νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για καρμπονάρα με γιαούρτι
- Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Παράλληλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε άλλη ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε το μπέικον γαλοπούλας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Το μεταφέρουμε σε πιάτο, προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
- Μόλις το νερό της μεγάλης κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα λαζάνια.
- Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται.
- Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά με κουτάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σοταρισμένο μπέικον.
- Χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν ομοιόμορφα τα υλικά.
- Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.