Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο: Η αγαπημένη μπατζίνα
Εύκολη συνταγή
Η αλμυρή κολοκυθόπιτα είναι ένα υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες

Την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο μπορείς να την ετοιμάσεις σε 40 λεπτά δημιουργώντας ένα υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες. Η γνωστή μπατζίνα είναι μια πίτα χωρίς χωρίς φύλλο με γιαούρτι εύκολη, γρήγορη που την λες και τεμπέλικη κολοκυθόπιτα.
Υλικά για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
- 1.200 γρ. κολοκύθια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 4 αβγά
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- 300 γρ. φέτα
- 300 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. αλεύρι
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. άνηθο
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
- Τα αλατίζουμε και τα ακουμπάμε σε ψιλή σίτα να στραγγίξουν για 20 λεπτά.
- Τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα πιέζουμε καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
- Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ για την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά χτυπημένα, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα φέτας και ανθότυρου σπασμένα με το χέρι κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε ένα ταψί 30×40 εκατοστών με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
- Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών σε κομματάκια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.