Την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο μπορείς να την ετοιμάσεις σε 40 λεπτά δημιουργώντας ένα υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες. Η γνωστή μπατζίνα είναι μια πίτα χωρίς χωρίς φύλλο με γιαούρτι εύκολη, γρήγορη που την λες και τεμπέλικη κολοκυθόπιτα.


Υλικά για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο



  • 1.200 γρ. κολοκύθια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 αβγά
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φέτα
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. άνηθο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι


Συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο



  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
  • Τα αλατίζουμε και τα ακουμπάμε σε ψιλή σίτα να στραγγίξουν για 20 λεπτά.
  • Τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα πιέζουμε καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
  • Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ για την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά χτυπημένα, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα φέτας και ανθότυρου σπασμένα με το χέρι κι ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε ένα ταψί 30×40 εκατοστών με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  • Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών σε κομματάκια.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.