Αυτή η συνταγή για γεμιστά κρεμμύδια με ρύζι και κιμά δεν είνα μια συνηθισμένη συνταγή. Ωστόσο είναι απλή και εύκολη και κυρίως πολύ νόστιμη. Μια άλλη εκδοχή του καθημερινού, λαδερού φαγητού. Θα χρειαστείτε κιμά χοιρινό, χυμό ντομάτας και μαϊντανό. 



Υλικά για γεμιστά κρεμμύδια με ρύζι και κιμά


  • 1 κούπα ρύζι 
  • κρεμμύδια 1/2 κιλό
  • κιμά χοιρινό 1/2 φλ.
  • ντοματάκια κον κασέ 1/2 φλ.
  • συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι


Συνταγή για γεμιστά κρεμμύδια με ρύζι και κιμά


  • Καθαρίζουμε και βράζουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να διαλύονται.
  • Αφού κρυώσουν κόβουμε τα καπάκια τους και αφαιρούμε με προσοχή τα μεσαία φύλλα για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση.
  • Τα κρεμμύδια που θα περισσέψουν τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στον κιμά.
  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τον κιμά.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ρύζι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  • Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με ένα κουτάλι με τη γέμιση, τα τοποθετούμε στο ταψί, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.