Μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό
Λαχταριστό πιάτο
Απείρως καλοκαιρινό πιάτο η μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό

Η μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό είναι μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή. Η αρωματική σάλτσα με τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον βασιλικό απογειώνουν τη γεύση και χαρίζουν στο τραπέζι σας ένα υπέροχο πιάτο.
Υλικά για μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό
- 1 πακέτο σπαγκέτι
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. ντοματίνια, στη μέση
- 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερός, τριμμένος)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Συνταγή για μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό
- Για να ετοιμάσουμε τη μακαρονάδα με τα ντοματίνια και τον βασιλικό, πρώτα βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
- Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα, ή σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε στο μισό από το μετρημένο ελαιόλαδο το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά μέχρι να βγάλουν υγρά.
- Στα 5 - 6 λεπτά που βράζουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε (ναι, πριν να είναι έτοιμα!) φροντίζοντας να κρατήσουμε περίπου 300 ml από το νερό του βρασίματος.
- Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα ντοματίνια μαζί με 200 ml από το υγρό που κρατήσαμε.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι τα μακαρόνια να απορροφήσουν όλα τα υγρά.
- Αν χρειαστούν κι άλλο μαγείρεμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό από το βράσιμο των μακαρονιών.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.