Η μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό είναι μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή. Η αρωματική σάλτσα με τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον βασιλικό απογειώνουν τη γεύση και χαρίζουν στο τραπέζι σας ένα υπέροχο πιάτο.



Υλικά για μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό


  • 1 πακέτο σπαγκέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντοματίνια, στη μέση
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερός, τριμμένος)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη



Συνταγή για μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό


  • Για να ετοιμάσουμε τη μακαρονάδα με τα ντοματίνια και τον βασιλικό, πρώτα βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
  • Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα, ή σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε στο μισό από το μετρημένο ελαιόλαδο το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά μέχρι να βγάλουν υγρά.
  • Στα 5 - 6 λεπτά που βράζουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε (ναι, πριν να είναι έτοιμα!) φροντίζοντας να κρατήσουμε περίπου 300 ml από το νερό του βρασίματος.
  • Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα ντοματίνια μαζί με 200 ml από το υγρό που κρατήσαμε.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι τα μακαρόνια να απορροφήσουν όλα τα υγρά.
  • Αν χρειαστούν κι άλλο μαγείρεμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό από το βράσιμο των μακαρονιών.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.