Αυτή η πεντανόστιμη μυκονιάτικη μακαρονάδα, που είναι γνωστή και ως μυκονιάτικη σπαγγετάδα είναι ένα πολύ χορταστικό πιάτο με ντοματίνια, σκόρδο, ρόκα, ξινομυζήθρα και αρκετό ελαιόλαδο. Θα καταλάβετε τη νοστιμιά της μόλις την φτιάξετε και την σερβίρετε στην παρέα σας.


Υλικά για μυκονιάτικη μακαρονάδα


  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 15 ντοματίνια cherry
  • 2 ματσάκια ρόκα χοντροκομμένη
  • 150γρ. ξινομυζήθρα κυκλαδίτικη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Συνταγή για μυκονιάτικη μακαρονάδα



  • Βάζετε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το σπαγγέτι.
  • Όταν ξεκινήσει να βράζει, βάζετε σε άλλη εστία ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το σκόρδο ώσπου να μαυρίσει και μετά το πετάτε.
  • Ρίχνετε τα ντοματίνια και τα μαγειρεύετε ώσπου να ανοίξουν.
  • Προσθέτετε τη μισή ρόκα και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατίζετε ελαφρώς.
  • Μόλις το σπαγγέτι γίνει, με μια λαβίδα το αδειάζετε σιγά σιγά μέσα στο τηγάνι με τα ντοματίνια και τη ρόκα, παίρνοντας ταυτόχρονα και λίγο μακαρονόζουμο από την κατσαρόλα. Όλα αυτά χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.
  • Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την υπόλοιπη ρόκα και μπόλικο πιπέρι.
  • Σκορπίζετε και τη ξυνομυζήθρα και κάνετε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
  • Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε το φαγητό καυτό στο τραπέζι.
  • Ακόμα καλύτερα μη βγάζετε τη μακαρονάδα από το τηγάνι, αλλά σερβίρετέ τη με αυτό. Αρέσει κι εντυπωσιάζει.