Αυτή η συνταγή δημιουργεί γρήγορα και εύκολα μια φανταστική καρμπονάρα που θα κάνεις κάθε μέρα. Είναι εύκολη στην παρασκευή της και περιέχει υλικά που έχουμε όλοι μας στην κουζίνα καθημερινά. Το σκόρδο και η παρμεζάνα απογειώνουν τη γεύση.

Υλικά για γρήγορη καρμπονάρα 


  • 300 γρ σπαγγέτι
  • 10 τμχ μανιταρια
  • 6 φέτες μπέικον
  • 100 γρ παρμεζάνα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 250 ml κρέμα γαλακτος
  • 100 ml κρασι
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Αλατι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για γρήγορη καρμπονάρα 

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά όσο λέει η συσκευασία μας, δυο λεπτά λιγότερο.
  • Κόβουμε σε κομματάκια και σε φετες το μπέικον.
  • Βάζουμε λιγο ηλιέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον και μετα από λίγο τα μανιτάρια.
  • Όταν σοταρίσουν προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος.
  • Όταν πάρει βράση αφήνουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μας.
  • Προσθέτουμε θυμάρι, μαϊντανό, αλατοπίπερο και παρμεζάνα και σερβίρουμε