Η στραπατσάδα είναι το απόλυτο ελληνικό comfort food που συνδυάζει απλά υλικά με γεύση και νοστιμιά που ξεχειλίζει! Με ζουμερές ντομάτες, φρέσκα αυγά και αρωματικό ελαιόλαδο, αυτή η παραδοσιακή συνταγή γίνεται σε λίγα λεπτά και γίνεται το ιδανικό γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας. Ζεστή, αφράτη και γεμάτη μεσογειακή αίσθηση, η στραπατσάδα κερδίζει τις καρδιές όλων όσων αγαπούν το σπιτικό φαγητό. Μυστικό υλικό για τους μερακλήδες είναι λίγο λουκάνικο και λίγη καυτερή πιπεριά. Θα απογειώσει το πιάτο σας.

 Στραπατσάδα 

Υλικά:

4 αυγά

3 μεγάλες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις

Φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αν χρησιμοποιήσεις κρεμμύδι, σοτάρισέ το μέχρι να γίνει διάφανο.

Πρόσθεσε τις ντομάτες (φρέσκες τριμμένες ή κονσέρβα) και άφησέ τες να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα (περίπου 10-15 λεπτά).

Αλάτισε και πιπέρωσε τη σάλτσα. Πρόσθεσε φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη αν θέλεις.

Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίξε τα πάνω από τη σάλτσα στο τηγάνι.

Ανακάτευε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ψηθούν τα αυγά, αλλά να μείνουν ζουμερά. Μην τα αφήσεις να στεγνώσουν πολύ.

Σέρβιρε ζεστή τη στραπατσάδα με φρέσκο ψωμί.

-Προσθέστε λουκάνικο ή καυτερή πιπεριά