Αν λαχταράς μια γλυκιά απόλαυση που να είναι παράλληλα υγιεινή και κατάλληλη για νηστεία, τα νηστίσιμα τρουφάκια είναι η τέλεια επιλογή! Με πλούσια γεύση σοκολάτας, φυσικά υλικά και χωρίς ίχνος ζωικών προϊόντων, αυτή η συνταγή θα σε κερδίσει από το πρώτο μπουκιά. Εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά, τα τρουφάκια αυτά αποτελούν την ιδανική λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν τη γλύκα χωρίς ενοχές και περιορισμούς.

Συνταγή για Νηστίσιμα Τρουφάκια (Vegans / Χωρίς Ζωικά Προϊόντα)

Υλικά:

1 φλιτζάνι φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου, καρύδας ή σόγιας)

200 γρ. κουβερτούρα vegan (μαύρη σοκολάτα με πάνω από 70% κακάο)

2 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)

2 κουτ. σούπας μέλι αγάβης ή σιρόπι σφενδάμου

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Καρύδα τριμμένη, αλεσμένα αμύγδαλα, κακάο ή τριμμένα φουντούκια για επικάλυψη

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι και το φυτικό γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, το μέλι αγάβης και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να πήξει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρές ποσότητες και πλάθουμε μπαλάκια.

Ρολάρουμε τα τρουφάκια στην καρύδα, τα αμύγδαλα ή το κακάο.

Αποθηκεύουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε δροσερά.