Πως θα φτιάξετε σορμπέ πεπόνι
Η απόλυτη καλοκαιρινή γεύση
Συνταγή για να φτιάξετε βήμα- βήμα σορμπέ πεπόνι

Η απόλυτη καλοκαιρινή γεύση είναι σε αυτή τη συνταγή για ένα εύκολο σορμπέ πεπόνι. Θα χρειαστείτε λίγα υλικά και θα δημιουργήσετε ένα υπέροχο δροσερό παγωτάκι.
Υλικά για το σορμπέ πεπόνι
- ½ κιλό πεπόνι
- 2 φλιτζ. νερό
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
Συνταγές για σορμπέ πεπόνι
- Ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ το πεπόνι και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Μεταφέρετε τον πουρέ σε ένα μπολ και τον βάζετε στο ψυγείο.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και βράζετε μόνο για 2 λεπτά (αν βράσετε το σιρόπι περισσότερο θα κρυσταλλώσει).
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τον πουρέ πεπόνι και το σιρόπι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Βάζετε το μίγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
- Στη συνέχεια, βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζετε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.
- Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος παγωτού ή σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, το καλύπτετε με μια μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη, τουλάχιστον 2 ώρες.