Η απόλυτη καλοκαιρινή γεύση είναι σε αυτή τη συνταγή για ένα εύκολο σορμπέ πεπόνι. Θα χρειαστείτε λίγα υλικά και θα δημιουργήσετε ένα υπέροχο δροσερό παγωτάκι.


Υλικά για το σορμπέ πεπόνι


  • ½ κιλό πεπόνι
  • 2 φλιτζ. νερό
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη


Συνταγές για σορμπέ πεπόνι


  • Ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ το πεπόνι και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Μεταφέρετε τον πουρέ σε ένα μπολ και τον βάζετε στο ψυγείο.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και βράζετε μόνο για 2 λεπτά (αν βράσετε το σιρόπι περισσότερο θα κρυσταλλώσει).
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε τον πουρέ πεπόνι και το σιρόπι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Βάζετε το μίγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
  • Στη συνέχεια, βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζετε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.
  • Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος παγωτού ή σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, το καλύπτετε με μια μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη, τουλάχιστον 2 ώρες.