Δροσερό παγωτό καρπούζι: Εύκολη συνταγή με 4 υλικά
Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή
Συνταγή για να φτιάξετε βήμα- βήμα παγωτό καρπούζι

Παγωτό καρπούζι. Η απόλυτη καλοκαιρινή επιλογή, δροσερό και πολύ εύκολο. Ο καθένας μπορεί να το φτιάξει στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή, με απλά υλικά.
Συνταγή για εύκολο παγωτό καρπούζι
Υλικά (για ~6 μερίδες):
- 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο (χωρίς κουκούτσια)
- 200 ml κρέμα γάλακτος (παγωμένη, για σαντιγί)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη (ή μέλι για πιο ελαφρύ)
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Προαιρετικά: λίγη βανίλια ή φύλλα δυόσμου για άρωμα
Εκτέλεση:
- Κόβετε το καρπούζι σε κύβους και το βάζετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει.
- Σε μπλέντερ, χτυπάτε το παγωμένο καρπούζι με τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη (ή μέλι) μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Χτυπάτε χωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Ενώνετε απαλά το μείγμα καρπουζιού με τη σαντιγί.
- Βάζετε σε μπολ ή φόρμα και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
- Πριν το σερβίρετε, βγάζετε το παγωτό 5 λεπτά νωρίτερα για να μαλακώσει.
Tip: Αν θέλετε πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείτε να παραλείψετε την κρέμα γάλακτος και να το κάνετε σαν σορμπέ (μόνο με καρπούζι, λεμόνι και ζάχαρη).