Παγωτό καρπούζι. Η απόλυτη καλοκαιρινή επιλογή, δροσερό και πολύ εύκολο. Ο καθένας μπορεί να το φτιάξει στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή, με απλά υλικά.

Συνταγή για εύκολο παγωτό καρπούζι

Υλικά (για ~6 μερίδες):

  • 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο (χωρίς κουκούτσια)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (παγωμένη, για σαντιγί)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (ή μέλι για πιο ελαφρύ)
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Προαιρετικά: λίγη βανίλια ή φύλλα δυόσμου για άρωμα

Εκτέλεση:

  • Κόβετε το καρπούζι σε κύβους και το βάζετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει.
  • Σε μπλέντερ, χτυπάτε το παγωμένο καρπούζι με τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη (ή μέλι) μέχρι να γίνει κρεμώδες.
  • Χτυπάτε χωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ενώνετε απαλά το μείγμα καρπουζιού με τη σαντιγί.
  • Βάζετε σε μπολ ή φόρμα και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
  • Πριν το σερβίρετε, βγάζετε το παγωτό 5 λεπτά νωρίτερα για να μαλακώσει.

Tip: Αν θέλετε πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείτε να παραλείψετε την κρέμα γάλακτος και να το κάνετε σαν σορμπέ (μόνο με καρπούζι, λεμόνι και ζάχαρη).