Δροσερή μακαρονάδα με τόνο, λεμόνι και άνηθο. Μια μακαρονάδα ελαφριά, αρωματική και τέλεια επιλογή την καλοκαιρινή περίοδο που η ζέστη επικρατεί.

Διαβάστε: Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κολοκυθάκι και φέτα

Εύκολη συνταγή για μακαρονάδα με τόνο, λεμόνι και άνηθο

Υλικά (2-3 μερίδες):

  • 300 γρ. ζυμαρικά (πένες ή φαρφάλες)
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή ελαιόλαδο (καλά στραγγισμένος)
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. κάππαρη (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Προαιρετικά: Ψιλοκομμένα ντοματίνια

Εκτέλεση:

  • Βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζεις και τα αφήνεις λίγο να κρυώσουν.
  • Σε μεγάλο μπολ βάζεις τον τόνο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτεις τα ζυμαρικά και ανακατεύεις καλά.
  • Αν θες περισσότερη δροσιά, βάζεις αγγουράκι ή/και κάππαρη.
  • Σερβίρεις χλιαρή ή ακόμα και κρύα σαν σαλάτα μακαρονιών.