Δροσερή μακαρονάδα με τόνο, λεμόνι και άνηθο - Εύκολη συνταγή
Πώς να την φτιάξετε
Μια μακαρονάδα ελαφριά, αρωματική και τέλεια επιλογή την καλοκαιρινή περίοδο που η ζέστη επικρατεί

Δροσερή μακαρονάδα με τόνο, λεμόνι και άνηθο. Μια μακαρονάδα ελαφριά, αρωματική και τέλεια επιλογή την καλοκαιρινή περίοδο που η ζέστη επικρατεί.
Διαβάστε: Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κολοκυθάκι και φέτα
Εύκολη συνταγή για μακαρονάδα με τόνο, λεμόνι και άνηθο
Υλικά (2-3 μερίδες):
- 300 γρ. ζυμαρικά (πένες ή φαρφάλες)
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή ελαιόλαδο (καλά στραγγισμένος)
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. κάππαρη (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι – πιπέρι
- Προαιρετικά: Ψιλοκομμένα ντοματίνια
Εκτέλεση:
- Βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζεις και τα αφήνεις λίγο να κρυώσουν.
- Σε μεγάλο μπολ βάζεις τον τόνο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτεις τα ζυμαρικά και ανακατεύεις καλά.
- Αν θες περισσότερη δροσιά, βάζεις αγγουράκι ή/και κάππαρη.
- Σερβίρεις χλιαρή ή ακόμα και κρύα σαν σαλάτα μακαρονιών.