Κεφτεδάκια από κολοκύθι και καρότο, δροσερά και πολύ καλοκαιρινά, χωρίς καθόλου κρέας.

Διαβάστε: Ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas εξυμνεί τα ελληνικά κεφτεδάκια - Τι βαθμό τους βάζει

Συνταγή για κεφτεδάκια από κολοκύθι και καρότο

Υλικά (για 15-20 κεφτεδάκια)

  • 2 μέτρια κολοκύθια τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη ή αλεύρι
  • 1 αυγό (για να δέσει η ζύμη)
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Εκτέλεση

  • Τρίβεις τα κολοκύθια και τα καρότα, τα στύβεις καλά να φύγουν τα πολλά υγρά.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα λαχανικά με το κρεμμύδι, τη φέτα, τη φρυγανιά, το αυγό και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνεις.
  • Πλάθεις μικρά κεφτεδάκια. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτεις λίγη ακόμα φρυγανιά.
  • Τα ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή στον φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση.
  • Σερβίρεις ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεύοντας με γιαούρτι ή σος από δυόσμο.

Tip: Μπορείς να τα κάνεις πολύχρωμα προσθέτοντας ψιλοκομμένη πιπεριά ή καλαμπόκι στη ζύμη.