Κεφτεδάκια από κολοκύθι και καρότο - Πώς να τα φτιάξετε
Μια εύκολη συνταγή
Δροσερά και πολύ καλοκαιρινά, χωρίς καθόλου κρέας

Κεφτεδάκια από κολοκύθι και καρότο, δροσερά και πολύ καλοκαιρινά, χωρίς καθόλου κρέας.
Διαβάστε: Ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas εξυμνεί τα ελληνικά κεφτεδάκια - Τι βαθμό τους βάζει
Διαβάστε: Ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas εξυμνεί τα ελληνικά κεφτεδάκια - Τι βαθμό τους βάζει
Συνταγή για κεφτεδάκια από κολοκύθι και καρότο
Υλικά (για 15-20 κεφτεδάκια)
- 2 μέτρια κολοκύθια τριμμένα
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 γρ φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη ή αλεύρι
- 1 αυγό (για να δέσει η ζύμη)
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Εκτέλεση
- Τρίβεις τα κολοκύθια και τα καρότα, τα στύβεις καλά να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα λαχανικά με το κρεμμύδι, τη φέτα, τη φρυγανιά, το αυγό και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνεις.
- Πλάθεις μικρά κεφτεδάκια. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτεις λίγη ακόμα φρυγανιά.
- Τα ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή στον φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση.
- Σερβίρεις ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεύοντας με γιαούρτι ή σος από δυόσμο.
Tip: Μπορείς να τα κάνεις πολύχρωμα προσθέτοντας ψιλοκομμένη πιπεριά ή καλαμπόκι στη ζύμη.