Σαλάτα με λαχανικά και μοσχάρι ή χοιρινό. Μια ιδέα για καλοκαιρινό γεύμα, ελαφρύ και χορταστικό.

Διαβάστε: Καλοκαιρινή σαλάτα με μάνγκο και αβοκάντο - Πώς να την φτιάξετε

Συνταγή για σαλάτα με λαχανικά και μοσχάρι ή χοιρινό

Υλικά (2-3 μερίδες):

  • 300-400 γρ. μοσχάρι ή χοιρινό, λεπτές λωρίδες ή κιμάς για γρήγορο ψήσιμο
  • 1-2 ντομάτες, σε κύβους
  • 1 αγγούρι, σε φέτες ή κύβους
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, λεπτές φέτες
  • 1 μικρή πιπεριά, σε λωρίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. κύμινο ή ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός ή δυόσμος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά (5-7 λεπτά). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
  • Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το κρέας ζεστό πάνω από τα λαχανικά.
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι, ανακατεύουμε απαλά.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο και σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγη φέτα ή ελιές για extra γεύση και μεσογειακό άρωμα.