Σαλάτα με λαχανικά και μοσχάρι ή χοιρινό
Βήμα-βήμα η συνταγή
Μια ιδέα για καλοκαιρινό γεύμα, ελαφρύ και χορταστικό

Σαλάτα με λαχανικά και μοσχάρι ή χοιρινό. Μια ιδέα για καλοκαιρινό γεύμα, ελαφρύ και χορταστικό.
Διαβάστε: Καλοκαιρινή σαλάτα με μάνγκο και αβοκάντο - Πώς να την φτιάξετε
Συνταγή για σαλάτα με λαχανικά και μοσχάρι ή χοιρινό
Υλικά (2-3 μερίδες):
- 300-400 γρ. μοσχάρι ή χοιρινό, λεπτές λωρίδες ή κιμάς για γρήγορο ψήσιμο
- 1-2 ντομάτες, σε κύβους
- 1 αγγούρι, σε φέτες ή κύβους
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, λεπτές φέτες
- 1 μικρή πιπεριά, σε λωρίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. κύμινο ή ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός ή δυόσμος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά (5-7 λεπτά). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
- Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το κρέας ζεστό πάνω από τα λαχανικά.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι, ανακατεύουμε απαλά.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγη φέτα ή ελιές για extra γεύση και μεσογειακό άρωμα.