Μους καρύδας με φρούτα. Μια συνταγή απλή, καλοκαιρινή και γευστική, που δεν απαιτεί ψήσιμο.

Διαβάστε: Δροσερό γιαουρτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ

Εύκολη συνταγή για μους καρύδας με φρούτα

Υλικά (2-3 μερίδες):
  • 1 κουτί (400 ml) γάλα καρύδας (κρύο από το ψυγείο)
  • 2-3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Φρέσκα φρούτα (μάνγκο, βατόμουρα, φράουλες, ακτινίδιο)
  • Προαιρετικά: λίγα τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Ανοίγουμε το κουτί γάλακτος καρύδας και χωρίζουμε την παχιά κρέμα από το νερό (κρατάμε μόνο την κρέμα).
  • Χτυπάμε την κρέμα καρύδας με το μέλι και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη μους.
  • Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολ.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα και, αν θέλουμε, λίγα τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδα.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά για πιο δροσερό αποτέλεσμα.

Tip: Αν θέλεις πιο “παγωμένο” αποτέλεσμα, βάλ’ το στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή ελαφρά στην κατάψυξη.