Εύκολη συνταγή για μους καρύδας με φρούτα, χωρίς ψήσιμο
Πώς να την φτιάξετε
Μια συνταγή απλή, καλοκαιρινή και γευστική, που δεν απαιτεί ψήσιμο

Μους καρύδας με φρούτα. Μια συνταγή απλή, καλοκαιρινή και γευστική, που δεν απαιτεί ψήσιμο.
Διαβάστε: Δροσερό γιαουρτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ
Εύκολη συνταγή για μους καρύδας με φρούτα
Υλικά (2-3 μερίδες):- 1 κουτί (400 ml) γάλα καρύδας (κρύο από το ψυγείο)
- 2-3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Φρέσκα φρούτα (μάνγκο, βατόμουρα, φράουλες, ακτινίδιο)
- Προαιρετικά: λίγα τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε το κουτί γάλακτος καρύδας και χωρίζουμε την παχιά κρέμα από το νερό (κρατάμε μόνο την κρέμα).
- Χτυπάμε την κρέμα καρύδας με το μέλι και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη μους.
- Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολ.
- Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα και, αν θέλουμε, λίγα τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδα.
- Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά για πιο δροσερό αποτέλεσμα.
Tip: Αν θέλεις πιο “παγωμένο” αποτέλεσμα, βάλ’ το στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή ελαφρά στην κατάψυξη.