Τάρτα με σπανάκι, φέτα και άνηθο
Πώς να την φτιάξετε
Η τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ, δροσερό και γεμάτο γεύση πιάτο

Αλμυρή τάρτα με σπανάκι, φέτα και άνηθο είναι η τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ, δροσερό και γεμάτο γεύση πιάτο. Ιδανική για brunch, πικνίκ ή καλοκαιρινό τραπέζι, συνδυάζει φρέσκα υλικά και απλότητα στην παρασκευή, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει χωρίς κόπο.
Διαβάστε: Καλοκαιρινή τάρτα με κολοκυθάκια και ανθότυρο
Συνταγή για τάρτα με σπανάκι, φέτα και άνηθο
Υλικά (για 4-6 μερίδες):
- 1 φύλλο σφολιάτας ή κουρού
- 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 100 ml κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ταρτιέρα, τρυπάμε τον πάτο με πιρούνι και βάζουμε πρώτα το μείγμα σπανάκι-κρεμμύδι, έπειτα τη φέτα.
- Περιχύνουμε με το μείγμα αυγών-κρέμας.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip: Σερβίρεται ζεστή ή χλιαρή, ιδανική και για πικνίκ ή καλοκαιρινό τραπέζι.