Αλμυρή τάρτα με σπανάκι, φέτα και άνηθο είναι η τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ, δροσερό και γεμάτο γεύση πιάτο. Ιδανική για brunch, πικνίκ ή καλοκαιρινό τραπέζι, συνδυάζει φρέσκα υλικά και απλότητα στην παρασκευή, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει χωρίς κόπο.

Διαβάστε: Καλοκαιρινή τάρτα με κολοκυθάκια και ανθότυρο

Συνταγή για τάρτα με σπανάκι, φέτα και άνηθο

Υλικά (για 4-6 μερίδες):

  • 1 φύλλο σφολιάτας ή κουρού
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ταρτιέρα, τρυπάμε τον πάτο με πιρούνι και βάζουμε πρώτα το μείγμα σπανάκι-κρεμμύδι, έπειτα τη φέτα.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα αυγών-κρέμας.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip: Σερβίρεται ζεστή ή χλιαρή, ιδανική και για πικνίκ ή καλοκαιρινό τραπέζι.