Κανελόνια γεμιστά με πατάτα και τυριά
Εύκολη συνταγή
Ένα πιάτο απλό, χορταστικό και ιδανικό για όλη την οικογένεια

Κανελόνια γεμιστά με πατάτα και τυριά. Αν ψάχνεις μια διαφορετική εκδοχή για κανελόνια χωρίς κιμά, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει! Τα κανελόνια γεμίζονται με βελούδινο πουρέ πατάτας και τυριά, ψήνονται στο φούρνο με κρέμα γάλακτος και αποκτούν χρυσαφένια κρούστα. Ένα πιάτο απλό, χορταστικό και ιδανικό για όλη την οικογένεια.
Διαβάστε: Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ: Μια πεντανόστιμη φθινοπωρινή συνταγή
Συνταγή για κανελόνια γεμιστά με πατάτα και τυριά
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 πακέτο κανελόνια
- 3 μεγάλες πατάτες
- 150 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
- 100 γρ. φέτα
- 50 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
- 1 αυγό
- 200 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
- 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- Προαιρετικά: λίγο δεντρολίβανο ή θυμάρι
Εκτέλεση
- Βράζεις τις πατάτες, τις λιώνεις σε πουρέ και ανακατεύεις με τα τυριά, το αυγό, λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Γεμίζεις τα κανελόνια με το μείγμα πατάτας-τυριών.
- Σε πυρέξ βάζεις λίγη κρέμα γάλακτος, τοποθετείς τα κανελόνια και περιχύνεις με την υπόλοιπη κρέμα.
- Πασπαλίζεις με τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι).
- Ψήνεις στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγαίνει σαν «πατάτα φούρνου», αλλά σε πιο… φίνα μορφή.