Εύκολη σοκολατένια τούρτα παγωτό με μόνο 3 υλικά. Πανεύκολη, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, με πλούσια γεύση σοκολάτας και υφή που λιώνει στο στόμα.

Διαβάστε: Πάβλοβα: Ένα εντυπωσιακό, εύκολο γλυκό με φρούτα

Σοκολατένια τούρτα παγωτό με μόνο 3 υλικά: Εύκολη συνταγή

Υλικά (για φόρμα 20–22 εκ.)

  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 200 γρ. κουβερτούρα (ή σοκολάτα γάλακτος, ανάλογα πόσο γλυκιά τη θες)

Εκτέλεση

  • Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (σε δόσεις 20–30 δευτ. ανακατεύοντας). Άφησέ τη να κρυώσει ελαφρά.
  • Χτυπάς την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα στη σαντιγί και ανακατεύεις απαλά με σπάτουλα.
  • Ρίχνεις τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα και ομογενοποιείς απαλά.
  • Μεταφέρεις σε φόρμα του κέικ/τούρτας με αποσπώμενο τοίχωμα, στρώνεις καλά και βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ.
  • Σερβίρισμα
  • Βγάζεις από την κατάψυξη 5–10 λεπτά πριν το κόψιμο.

Tip: Μπορείς να γαρνίρεις με τριμμένη σοκολάτα, μπισκότα, ή φρούτα.