Η πιο εύκολη σοκολατένια τούρτα παγωτό με μόνο 3 υλικά
Πώς να την φτιάξετε
Πανεύκολη, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, με πλούσια γεύση σοκολάτας και υφή που λιώνει στο στόμα

Εύκολη σοκολατένια τούρτα παγωτό με μόνο 3 υλικά. Πανεύκολη, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, με πλούσια γεύση σοκολάτας και υφή που λιώνει στο στόμα.
Διαβάστε: Πάβλοβα: Ένα εντυπωσιακό, εύκολο γλυκό με φρούτα
Σοκολατένια τούρτα παγωτό με μόνο 3 υλικά: Εύκολη συνταγή
Υλικά (για φόρμα 20–22 εκ.)
- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά)
- 1 ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
- 200 γρ. κουβερτούρα (ή σοκολάτα γάλακτος, ανάλογα πόσο γλυκιά τη θες)
Εκτέλεση
- Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (σε δόσεις 20–30 δευτ. ανακατεύοντας). Άφησέ τη να κρυώσει ελαφρά.
- Χτυπάς την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα στη σαντιγί και ανακατεύεις απαλά με σπάτουλα.
- Ρίχνεις τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα και ομογενοποιείς απαλά.
- Μεταφέρεις σε φόρμα του κέικ/τούρτας με αποσπώμενο τοίχωμα, στρώνεις καλά και βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Σερβίρισμα
- Βγάζεις από την κατάψυξη 5–10 λεπτά πριν το κόψιμο.
Tip: Μπορείς να γαρνίρεις με τριμμένη σοκολάτα, μπισκότα, ή φρούτα.