Εύκολη συνταγή για φανουρόπιτα
Πώς να την φτιάξετε
Η φανουρόπιτα παραδοσιακά φτιάχνεται με 7 ή 9 υλικά

Η φανουρόπιτα είναι μια νηστίσιμη πίτα που παρασκευάζεται συνήθως στις 27 Αυγούστου, στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου, και φτιάχνεται για να «φανερώσει» κάτι που αναζητά ο νοικοκύρης.
Διαβάστε: Άγιος Φανούριος: Πότε εορτάζεται και γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα
Παραδοσιακά φτιάχνεται με 7 ή 9 υλικά. Ακολουθεί μια εύκολη και γρήγορη συνταγή:
Συνταγή για φανουρόπιτα
Υλικά
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική (διαλυμένη σε λίγο χυμό πορτοκαλιού)
- 3,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 φλ. σταφίδες (προαιρετικά)
- 1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε την κανέλα, τη σόδα (διαλυμένη) και το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε σταφίδες και καρύδια.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι (νούμερο 28 περίπου).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40–50 λεπτά (μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι/καλαμάκι).
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.