Κουτσομούρες στην κατσαρόλα με λευκό κρασί και σκόρδο
Με θαλασσινό άρωμα
Υπέροχη συνταγή για κουτσομούρες στην κατσαρόλα με λευκό κρασί και σκόρδο

Οι κουτσομούρες στην κατσαρόλα με λευκό κρασί και σκόρδο είναι ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο φαγητό που έχει το άρωμα της θάλασσας. Το σκόρδο δίνει μια υπέροχη γεύση, την οποία συμπληρώνει το κρασί, ο μαϊντανός και το πιπέρι. Θα το απολαύσει όλη η παρέα.
Υλικά για κουτσομούρες στην κατσαρόλα με λευκό κρασί και σκόρδο
- 1 μισι κιλό φρέσκες κουτσομούρες, καθαρισμένες
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 160 ml λευκό ξηρό κρασί
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για κουτσομούρες στην κατσαρόλα με λευκό κρασί και σκόρδο
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τακτοποιούμε τις κουτσομούρες τη μία δίπλα στην άλλη.
- Ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις κουτσομούρες να αχνιστούν για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.