Οι κουτσομούρες στην κατσαρόλα με λευκό κρασί και σκόρδο είναι ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο φαγητό που έχει το άρωμα της θάλασσας. Το σκόρδο δίνει μια υπέροχη γεύση, την οποία συμπληρώνει το κρασί, ο μαϊντανός και το πιπέρι. Θα το απολαύσει όλη η παρέα.


Υλικά για κουτσομούρες στην κατσαρόλα με λευκό κρασί και σκόρδο


  • 1 μισι κιλό φρέσκες κουτσομούρες, καθαρισμένες
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 160 ml λευκό ξηρό κρασί
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για κουτσομούρες στην κατσαρόλα με λευκό κρασί και σκόρδο


  • Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τακτοποιούμε τις κουτσομούρες τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις κουτσομούρες να αχνιστούν για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.