Κυδώνι ψητό στο φούρνο με μέλι
Κυδώνι ή αλλιώς “χρυσό μήλο"
Μια συνταγή για το πιο νόστιμο και πανεύκολο γλυκό με κυδώνια στον φούρνο

Το κυδώνι είναι ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνες πολύτιμες για τον οργανισμό μας. Με αυτή τη συνταγή θα το απολαύσετε στην πιο νόστιμη εκδοχή του δημιουργώντας ένα υπέροχο γλυκό κυδώνι ψητό στο φούρνο με μέλι.
Υλικά για κυδώνι ψητό στο φούρνο με μέλι
- Κυδώνια 4 μεγάλα ξεσποριασμένα
- Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας
- Μέλι 2 κουταλιές σούπας
- Ζάχαρη μαύρη 2 κουταλιές σούπας
- Κόκκινο κρασί 1/2 φλυτζάνι
- Νερό 1/2 φλυτζάνι
- Αμύγδαλα ψημένα ή φιστίκια Αιγίνης 1/3 φλυτζάνι
Συνταγή για κυδώνι ψητό στο φούρνο με μέλι
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι και βάζουμε τα κυδώνια.
- Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε το βούτυρο, το μέλι, τη ζάχαρη το κρασί και το νερό και ζεσταίνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Περιχύνουμε τα κυδώνια.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο κ ψήνουμε για περίπου 3 ώρες αλείφοντας κάθε τόσο τα κυδώνια με την σάλτσα.
- Όταν μαλακώσουν και κοκκινίσουν τα κυδώνια, είναι έτοιμα.
- Σερβίρουμε με παγωτό, γιαούρτι ή κρέμα και πασπαλίζουμε με τα ψημένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα.