Αν είσαι λάτρης του σκόρδου, τότε αυτή η σκορδομακαρονάδα θα γίνει η αγαπημένη σου. Αν δεν σου αρέσει το σκόρδο, τότε καλό είναι να μην την δοκιμάσεις καν. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά σκορδάτο και πολύ πολύ νόστιμο. Για να ελαφρύνεις το άρωμα του σκόρδου μπορείς, αν θέλεις να προσθέσεις βασιλικό ψιλοκομμένο και ξύσμα λεμονιού.

Υλικά για σκορδομακαρονάδα


  • 3 κεφάλια σκόρδου
  • 240 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
  • 180 γρ. γάλα της επιλογής σου
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Συνταγή για σκορδομακαρονάδα


  • Ξεκίνα να βράζεις σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σου. Σε ταψάκι βάλε τα σκόρδα σου και αφού τους ρίξεις λίγο ελαιόλαδο ψησ'τα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
  • Βγαλ΄τα από τον φούρνο και ρίξε όλες τις σκελίδες σε μπλεντεράκι. Χτύπησέ τις με λίγο ελαιόλαδο.
  • Μετέφερε την πάστα σκόρδου σε τηγάνι. Ρίξε και το γάλα και ανακάτεψε. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
  • Μαγείρεψε για περίπου 10 λεπτά. Ρίξε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά σου. Ανακάτεψε. Αν χρειάζεται πρόσθεσε και λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά σου.
  • Ανακάτεψε και απόλαυσε την πιο σκορδάτη μακαρονάδα.