Ένα από τα πιο ωραία φαγητά με ζυμαρικά είναι φυσικά τα κανελόνια, που σε αυτή τη συνταγή αντί για κιμά ή λαχανικά θα τα γεμίσουμε με τυριά και κρέμα γάλακτος δημιουργώντας μια παραλλαγή του σουφλέ που όλοι ξέρουμε.

Υλικά για κανελόνια με κρέμα γάλακτος και τυριά

  • 1 κουτί κανελόνια
  • 150γρ. μανιτάρια
  • 100γρ. γκούντα τριμμένο
  • 50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 50γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100γρ. ζαμπόν
  • 50γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 5-6 φέτες γκούντα
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ νερό


Συνταγή για Κανελόνια με κρέμα γάλακτος και τυριά


  • Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και τα μανιτάρια.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με τις δύο κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε τα δύο υλικά.
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα τυριά με τα πιπεράκια και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζαμπόν χωρίς το λάδι και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με προσοχή.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το νεράκι και περιχύνουμε πάνω από τα κανελόνια αφού πρώτα τα βάλουμε μέσα σε ένα πυρέξ.
  • Αν δεν έχεις πυρέξ μπορείς να το κάνεις και σε ένα ταψί απλά σκέπασε το πριν το βάλεις στο φούρνο με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στους 150 βαθμούς. Μόλις δεις ότι τα κανελόνια είναι έτοιμα βάλε από πάνω τις φέτες γκούντα και άστα μέσα στην κουζίνα για να λιώσει το τυράκι.