Κανελόνια με κρέμα γάλακτος και τυριά
Τα πιο αγαπημένα ζυμαρικά των παιδιών
Πως θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα κανελόνια με κρέμα γάλακτος και τυριά

Ένα από τα πιο ωραία φαγητά με ζυμαρικά είναι φυσικά τα κανελόνια, που σε αυτή τη συνταγή αντί για κιμά ή λαχανικά θα τα γεμίσουμε με τυριά και κρέμα γάλακτος δημιουργώντας μια παραλλαγή του σουφλέ που όλοι ξέρουμε.
Υλικά για κανελόνια με κρέμα γάλακτος και τυριά
- 1 κουτί κανελόνια
- 150γρ. μανιτάρια
- 100γρ. γκούντα τριμμένο
- 50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 50γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 100γρ. ζαμπόν
- 50γρ. φέτα τριμμένη
- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
- 50γρ. φέτα τριμμένη
- 1 αυγό
- 5-6 φέτες γκούντα
- πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Συνταγή για Κανελόνια με κρέμα γάλακτος και τυριά
- Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και τα μανιτάρια.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με τις δύο κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε τα δύο υλικά.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα τυριά με τα πιπεράκια και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζαμπόν χωρίς το λάδι και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια παίρνουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με προσοχή.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το νεράκι και περιχύνουμε πάνω από τα κανελόνια αφού πρώτα τα βάλουμε μέσα σε ένα πυρέξ.
- Αν δεν έχεις πυρέξ μπορείς να το κάνεις και σε ένα ταψί απλά σκέπασε το πριν το βάλεις στο φούρνο με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 150 βαθμούς. Μόλις δεις ότι τα κανελόνια είναι έτοιμα βάλε από πάνω τις φέτες γκούντα και άστα μέσα στην κουζίνα για να λιώσει το τυράκι.