Το παγωτό με μαστίχα είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα παγωτά, καθώς έχει μια γεύση που μας απογειώνει. Με αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε αυθεντικό παγωτό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα, όπου το σαλέπι τού δίνει μαστιχωτή υφή και η μαστίχα υπέροχο άρωμα.

Υλικά για παγωτό καϊμάκι με μαστίχα

  • 400 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. σαλέπι
  • 5 - 6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 3 γρ. μαστίχα σε σκόνη
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά


Συνταγή για παγωτό καϊμάκι με μαστίχα


  • Πρώτα ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν ζεσταθεί ελαφρώς, προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το σαλέπι και το μαστιχέλαιο ή τη σκόνη μαστίχας και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε το μείγμα με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
  • Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά και μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.
  • Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Το βγάζουμε, το ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
  • Επαναλαμβάνουμε 5 φορές μέχρι να πήξει το παγωτό.