Αυτή η μεξικάνικη σαλάτα με καλαμπόκι και κόκκινα φασόλια, είνα πολύ γευστική και νόστιμη με πλούσια σε ύλικα. Η σαλάτα αυτή αποτελεί μια ωραία πρόταση για να συνοδεύσει ψητό κρέας ή άλλες μεξικάνικες συνταγές.

Υλικά για μεξικάνικη σαλάτα με καλαμπόκι και κόκκινα φασόλια


  • 2 κονσέρβες, μια καλαμπόκι, μια κόκκινα φασόλια
  • 1 τομάτα μεγάλη
  • 1 αβοκάντο μεγάλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ αγγούρι
  • ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο ή κόλιανδρο
  • 2 τορτίγιες καλαμποκιού



Για το dressing της σαλάτας

  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml χυμό λάιμ
  • 2 κ.τ.γ ζάχαρη καστανή
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.τ.γ κύμινο
  • 1 κ.τ.γ κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κ.τ.γ πάπρικα
  • Καγιέν (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι


Συνταγή για μεξικάνικη σαλάτα με καλαμπόκι και κόκκινα φασόλια

για το dressing

  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το ελαιόλαδο στο μούλτι και πολτοποιούμε.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς.

Για τη σαλάτα

  • Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τις κονσέρβες, την τομάτα σε κύβους, το αβοκάντο σε κύβους, τις πιπεριές σε κυβάκια ,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αγγούρι και το φρέσκο κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε απ’ το dressing και ανακατεύουμε.
  • Για τις τορτίγιες τις περνάμε απ’ το τηγάνι, αν θέλουμε τις κόβουμε τριγωνάκια και τις τηγανίζουμε ή τις ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε μπολ βάζουμε στο κέντρο την σαλάτα, γύρω γύρω τις τορτίγιες σε τριγωνάκια και περιχύνουμε με λίγο ακόμα dressing.