Κεφτεδάκια πολίτικα: Τα πιο νόστιμα που έχετε φάει
Ένας πολύ νόστιμος μεζές
Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε κεφτεδάκια πολίτικα

Τα κεφτεδάκια πολίτικα είναι ένας πολύ ιδιαίτερος και νόστιμος μεζές που γεμίζει το τραπέζι μας με υπέροχη γεύση. Θα χρειαστείτε κιμά διπλοκομμενο στη μηχανή, πλιγούρι και φυικά δυόσμο που εκτινάσσει τη γεύση.
Υλικά για κεφτεδάκια πολίτικα
- 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, προτιμότερο από ελιά, διπλοπερασμένος από τη μηχανή του κιμά
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό πλιγούρι
- 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 - 3 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
- αλάτι και πιπέρι
- 1 μάτσο δυόσμος (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλεύρι για το πανάρισμα
- λάδι για το τηγάνισμα
Συνταγή για κεφτεδάκια πολίτικα
- Βάζουμε σε ένα μεγαλούτσικο μπολ το πλιγούρι και το περιχύνουμε με 1½ φλιτζάνι βραστό νερό.
- Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο για λίγο, μέχρι να μαλακώσει, να απορροφήσει το νερό και να κρυώσει.
- Το βάζουμε τότε σε μια λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά (κιμά, αυγά, κρεμμύδι, σκόρδο, αλατοπίπερο, δυόσμο και λάδι) και τα ζυμώνουμε καλά-καλά να ενωθούν.
- Αν το μείγμα είναι σφιχτό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτο.
- Δεν είναι απαραίτητο να το βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους πιέζουμε λίγο να γίνουν πλακέ, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν και στο εσωτερικό τους.
- Συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια πολίτικα, με πουρέ ή τηγανητές πατάτες.